Cursus

Cursus Edelsmeden

Na mijn opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven tot juwelier en goudmid met meesterteken ben ik in 1990 een cursus edelsmeden gaan geven bij het Nut in Capelle aan den IJssel. Eind 2002 kreeg ik de mogelijkheid een atelier te huren in Capelle aan den IJssel, en dit gaf mij de mogelijkheid op meer tijden in de week cursus te geven. Tijdens de cursus edelsmeden leer je zelf sieraden maken. In eerste instantie van zilver en later eventueel ook van goud. Je leert hoe je een sieraad kan ontwerpen en daarna leer je alle technieken die gebruikt worden om er ook een mooi afgewerkt sieraad van te maken.

Het allerbelangrijkste bij een cursus edelsmeden vind ik het vrije creatieve proces! Iedereen mag zelf een ontwerp maken en ‘ VRIJ’ werken, uiteraard onder mijn professionele begeleiding.

Atelier
Mijn atelier is gevestigd in Capelle aan den IJssel. De cursus wordt gegeven in mijn ruime, goed uitgeruste atelier. Iedere cursist heeft een eigen werkbank waar je prima aan kunt werken. Als je wilt solderen, kan dit gebeuren op speciale werkbanken, in een aparte ruimte, met een afzuiginstallatie. Voor boren (fijn of grof), polijsten, zagen met een lintzaag, walsen en vormen zijn ook speciale werkbanken ingericht.

Elke cursist heeft gereedschap gekocht of gehuurd en als je dan nog extra gereedschap wil gebruiken is dit allemaal voorhanden.

Als je inspiratie je in de steek laat, of je wilt iets weten over een speciale techniek, zijn er heel veel boeken over diverse onderwerpen om in te kijken.

Wanneer

  • 12 lessen in het voorjaar
  • 6 lessen in het voorjaar (ideaal voor mensen die kennis willen maken met de cursus)
  • Tijdens de zomer, zomerlessen, los of met een strippenkaart van 5x of 10x
  • 12 lessen in het najaar

(natuurlijk wordt er rekening gehouden met schoolvakanties.)

Je kunt kiezen uit:

maandag ochtend (10.00 – 12.30)
maandag avond (20.00 – 22.30)
woensdag avond (om de week) (19.30 – 22.00)
donderdag ochtend (10.00 – 12.30)
donderdag avond (20.00 – 22.30)

Naast de cursus edelsmeden is het mogelijk een workshop edelsmeden of parels en edelsteen kralen knopen te volgen. Je kunt zelf het aantal mensen en de tijdsduur afspreken. Dit kan in prive of zakelijk verband en biedt de mogelijkheid eens op een andere manier met het vak edelsmeden in aanraking te komen.


Kosten

De kosten voor 12 lessen komen op € 198,50 (incl.) en dienen voor aanvang van de cursus te worden voldaan.

Als je door omstandigheden of om kennis te maken een losse les wilt volgen komt dat op € 17,00.

Het gereedschap dat je gebruikt is van hoge kwaliteit en een aanvangsset komt op ongeveer € 115,- (incl. BTW)

Als je daarna gereedschap extra wilt aanschaffen, kun je dit bij mij bestellen.

Naast het kopen van gereedschap, zodat je ook thuis kunt werken, is het mogelijk gereedschap te huren, dit kost € 3,- (incl. BTW) per les, €36,- (incl. BTW) per cursus.

Kosten voor de workshops zijn maatwerk, dus vraag een offerte!